Tricktyve på spil i kommunen

På opfordring fra Politiet viderebringes nedenstående


Vi har brug for hjælp til at få standset bølgen af tricktyverier, der florerer lige i øjeblikket.

Der er typisk to fremgangsmåder:

Fremgangsmåde ved tyveri fra ældre:

En kvinde henvender sig en ældre medborger og udgiver sig fra at komme fra hjemmeplejen, og får på den måde adgang til beboerens hjem. Det lykkes så typisk at få smuglet en ekstra person ind i hjemmet, der laver tyveri medens ”hjemmehjælperen” holder den ældre hen med snak.

I andre tilfælde vil man ind og aflæse el eller vandmåler eller lignende, men det sker jo ikke uden videre. Borgeren vil altid have fået besked på aflæsningen i forvejen.

Vi kunne rigtig godt tænke os, at I bad jeres hjemmepleje om at tale med de ældre, så de ikke lukker nogen ind, som de ikke kender. Vi går også ud fra, at I har en stående aftale med hjemmeplejen om, at de kan legitimere sig, hvilket I også gerne må gøre de ældre opmærksomme på. Hvis kommunens medarbejdere i øvrigt ser mistænkelige personer i boligområder med mange ældreboliger, så vil vi være glade for et kald på 114. Det kunne jo være, at vi havde en patruljevogn lige i baghaven.

Forretningsudgaven:

En kunde kommer ind og køber en vare til et mindre beløb. Kunden ønsker at betale med 1000 kr, og skal derfor have penge tilbage. Undervejs fortrydes købet, og man skal derfor have byttepenge og vare retur og til sidst de 1000 kr.

Det lykkes ofte at forvirre ekspedienten, så gerningsmanden får flere penge med sig, end han eller hun kom med.

Vi anbefaler nu forretninger, at de afviser at give tilbage på 1000 kr., hvis de har mistanke til kunden, og at man i stedet siger, at man ikke kan veksle,  og beder kunden gå i en bank og veksle de 1000 kr.

Vi håber, at I vil brede budskabet ud, så vi kan slippe for de nævnte sager, der skaber utryghed ikke mindst hos ældre mennesker.

Vi vil udsende tweets, når der er helt aktuelle sager i gang, og derfor opfordrer vi naturligvis jer til at følge os på Twitter, og så må I hellere ringe en gang for meget på 114 end en gang for lidt.

Med venlig hilsen.
Carsten Andersen


 

Husk også at både elmålere og vandmålere her i området er fjernaflæste, så der er ingen der skal ind i Jeres hus for at aflæse dem. Hjælp med at fortælle det til vores ældre beboere.

Print Friendly, PDF & Email